Не е ясна причината за взривовете на бензиностанция в Румъния

0

Районът продължава да е отцепен, опасност предизвиква трета цистерна с втечнен газ

Румънската полиция е отцепила района в радиус от 750 м от съображения за сигурност. Все още опасност предизвиква трета цистерна с втечнен газ. Евакуирани са 3000 румънски граждани, предава bTV от румънския град Креведлия.

Вчера в района станаха два взрива на бензиностанция. Първата експлозия става вечерта и предизвиква сериозен пожар. На място пристигат огнеборци и докато потушават пламъците възниква втори взрив.

Вследствие на инцидента са починали двама души, а пострадалите са общо 56, сред които 39 огнеборци. Някои от ранените ще бъдат пренасочени към болници в чужбина. България е в готовност да приеме 17 души, каза здравният министър Христо Хинков.

Не е ясно каква е причината за експлозиите. Тече разследване. Едната версия е, че бензиностанцията е била незаконна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари