Не допуснаха майка и бебе на борда на самолет, въпреки че имат билети

0
Просто затвориха вратата и край, дотам беше, разказва потресената Шеджан Фахри
Просто затвориха вратата и край, дотам беше, разказва потресената Шеджан Фахри Снимка: БНТ

Просто затвориха вратата и край, дотам беше, разказва потресената Шеджан Фахри

Майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет на нискотарифна авиокомпания, въпреки че имат билети и са били чекирани.

Причината според майката е дублиране на билетите. Според Европейския потребителски център с настъпването на летния сезон подобни сигнали ще се увеличат.

Цяла нощ Шеджан Фахри и бебето ѝ пътуват от Добрич до София, за да се качат на самолет за Малта, където тя живее и работи. Самолетът обаче отлита без тях.

"Бях една от първите чакащи тук, на гейта, но не бях допусната и не бях само аз. Просто затвориха вратата и край, дотам беше. Не знам към кого да се обърна. Не знам какво да направя", коментира Фахри, предаде БНТ.

Шеджан няма близки в столицата, Добрич е на над 500 км, а друг директен полет за Малта в този ден няма.

"Има вероятност да загубя работата си, дойдох тук, защото дядо ми направи мозъчен инсулт, и предполагам, че го виждам за последно, трябва да се прибера. Имам дете, което води матури, аз не мога да се прибера при него", добави тя.

Опитите да получи съдействие от компанията нямат успех.

"Нямаха никакво отношение, просто си затвориха вратите и казаха, че всичко е приключило", каза майката.

Потърсена е позицията на авиокомпанията - каква е причината тези хора да не бъдат качени на борда и да не им бъде оказано съдействие. Засега няма отговор. За нискотарифните компании важат същите правила, както и за останалите авиопревозвачи. В ситуация, когато няма места за всички пътници, закупили билети, превозвачът има задължението да изплати обезщетение. Пътникът обаче трябва да подаде жалба.

"Те имат право на храна и напитки във времето на изчакване на следващ полет, евентуално нощувка, ако е необходимо да се изчака за следващ ден, както и две безплатни обаждания, включително и на финансова компенсация", коментира Соня Спасова, директор на Европейски потребителски център (ЕПЦ).

Спасова добави, че ако след като изтече месец от подаване на жалба и търговецът е регистриран в друга страна от ЕС, Исландия, Норвегия или Обединеното Кралство, и ако след изтичането на този срок няма отговор или съдействие, потърпевши могат да се обърнат към ЕПЦ за съдействие.

Шеджан вече пътува обратно към Добрич, тъй като билети за Малта в близките дни няма. Тя е решена да си търси правата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Стоян
    Как ви се пьтува с тези нискотарифни,тъпи компании,пьлни кретени са,вземете си нормален полет,бехора!
  • -8
    1
    Народа
    Не ти е много чиста историята джихадист… анадъмно?????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари