Назрява един проблем, който засяга всички шофьори

40
Какво се случва, когато забравиш да си подновиш винетката?
Какво се случва, когато забравиш да си подновиш винетката? Снимка: БГНЕС

Какво се случва, когато забравиш да си подновиш винетката?

Назрява един тол-проблем, който засяга всички шофьори. Редовно си купувам годишна винетка. Понякога забравям да я подновя на точната дата и ставам нарушител. Очаквам да получа съобщение за акт, глоба. Да, ама не. Системата е друга. Спират те на пътя и те карат да платиш.

Пътувах до Бургас без винетка. Там се сетих и на другия ден си купих. След 2 седмици пак пътувам до Бургас. На влизане в града ме спряха заптиета на тол-системата. Имал съм 3 нарушения на 16 и 17 август, излязъл съм извън София, после до Бургас, после на другия ден до Поморие, където съм си купил винетка. И вика - плащай 3 по 70 лева. Нямам толкова пари, викам. Ами кредитна карта, предлага заптието пос терминал. Викам пишете акт. Ми то, вика, става бавно, ще ви пратим по пощата. Малко по-късно ме спират други тол-заптиета преди Созопол. Всичко започва отначало. Обяснявам, вече ме спряха и ще получа акт по пощата. Не, тръгнаха да пишат.

Системата им съобщава, че идва кола с неплатени глоби и те спират. Само че ако ме спрат още два пъти и на връщане, не знам.

Впрочем, искам да обжалвам да ми се смята едно нарушение, не 3 по 70 лв. Не знам дали има шанс.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    30
    Ради
    Е таяа система за какво е Иванов ще си платиш и за 3 снимки пак после нестава нищо в БГ и нахален иска да обжалва докато не му бръкнеш на Българина серизно в джоба той няама да се научи на дисциплина още да са по скъпи глобите за всичко и за дрога и алкохол да излежават присъда само погледнете какво става на пътя та дрогирани с алкохол още по лоши да са законите за такива шофьори.
  • -1
    29
    Грешен
    И аз като теб, но платих 5х70, на пътя с ПОС. Приех че съм си виновен. Но като гледам тук се изумява. Искате пътища, обществен транспорт идруги придобивки, но нещете да плащате. Досущ като циганите. Е комунизма е добра кауза и идеа, но се доказа че е утопия.
  • -4
    28
    Евгения
    Бях си купила винетката по електронен път и преди да изтече, получих напомняне от ОББ, чрез чиято карта бях направила плащането.
  • -1
    27
    Апокалипсис
    https://blitz.bg/regioni/burgas-treperi-misteriozniyat-konspirator-se-zavrna-i-snimki_news906873.html
  • 6
    26
    Илиян
    Абе що го не духате как се забравя така но аз не знам защо ги плащаме тия винетки като не караме по магистрали и по пътища дет са ми сложили ограничение 140 а не може и със 100 да се кара 100 лв винетка 160 лв данък къде отиват тези пари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари