Натоварен уикенд за огнеборците в Русе

0
Пожарникарите са се отзовали на 12 сигнала
Пожарникарите са се отзовали на 12 сигнала Снимка: Кис 13

12 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на екипите на РДПБЗН - Русе през почивните дни.

В събота в 13:52 часа екип от РСПБЗН-Ветово се е отзовал по сигнал за пожар в селскостопанска постройка в град Ветово, на ул. Васил Левски. При пристигане на адреса е установено, че няма пожар. Горели са отпадъци, които са струпани в двора, запалени и охранявани от собственичката на имота, но съседът й е видял силното задимяване в близост до селскостопанската постройка и е помислил, че се е запалила и гори.

По-късно вечерта във времето 19:43 - 20:20 часа екип русенски огнеборци от Първа РСПБЗН са пратени да гасят запалени отпадъци на  ул. Рила 5 в Русе. На местопроизшествието е изяснено, че запалването е в метален контейнер за смет. Пожарът е изгасен, без щети.

През нощта екип от Първа РСПБЗН – Русе отново е вдигнат на крак, заради сигнал за пожар в коминно тяло във вход на блок 11, намиращ се в русенския кв. „Дружба 3“. Пожарникарите са работили на местопроизшествието от 23:17 до 23:59 часа. Горели са сажди в комина, в зоната между първи и втори етаж. Горенето е ликвидирано, без щети. Служителите от екипа са дали указания на живущите какво трябва да направят, за да не бъдат допускани подобни инциденти.

В неделя, за времето от 08:44 до 09:00 часа служители от Втора РСПБЗН с един автомобил са пратени по сигнал за пожар в къща до мола на бул. Липник в Русе. При пристигане на адреса пожарникарите установяват, че пожар в къща няма.  Имало е следи от обгаряне на изолация на електрически кабели, но лицето или лицата, които са правили това не са установени на място.Вчера в 10:32 часа е постъпил сигнал за пожар в лек автомобил на паркинга до блок „Марица“ в Русе.

Към местопроизшествието са изпратени служители от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил. При пристигане на място те се установили горене в купето на автомобила, като пожарът е засегнал и микробус „Форд - Транзит“, намиращ в близост. Пожарът е изгасен от огнеборците. Случаят е предаден за изясняване и разследване на служители от Второ РУ.

По обед, за времето 12:41 - 13:20 часа, екип на Първа РСПБЗН е гасил запален контейнер за смет близо до блок 42 в квартал „Дружба“ в РусеПожарът е потушен без щети.  По-късно в 13:08 часа служители от Втора РСПБЗН също се е наложило да гасят отпадъци, запалени в метален контейнер, този път на адрес на ул. Искър в Русе.

В следобедните часове пожарникарите от Първа РСПБЗН са имали още две произшествия. В 14:40 часа са пратени да гасят запалени сухи треви и храсти в русенския квартал Средна Кула, в близост до старческия дом, а в 16:45 часа са се отзовали на сигнал за запалени горими отпадъци в района на нерегламентирано сметище до главния път I-2 , в близост до изоставена помпена станция, след разклона за селата Щръклево и Красен.

Пожарникарите от Втора РСПБЗН за времето от 19:03 до 20:33 часа са посетили блок в град Мартен, където са се били запалили сажди в комин на вход. При произшествието не е имало нанесени щети. Дадени са указания за безопасност на живущите.

Спасителен екип от сектор СОД при РДПБЗН – Русе е пратен вчера вечерта за времето от 21:21 до 22:40 часа, за да окаже съдействие по обезопасяване и разчистване на трасе за изтегляне на самокатастрофирал лек автомобил марка „Рено“, модел „Клио“ в района на магазин „Джъмбо“, в посока квартал Средна кула.

Служители от Първа РСПБЗН-Русе тази нощ са се отзовали по сигнал за пожар в лек автомобил „Сеат“ на паркинг до блок на бул. Ген. "Скобелев" в Русе. Сигналът е подаден в 02:15 часа. Запалването е било изгасено с пожарогасители от служители на Първо РУ, преди пристигане на огнеборците. Случаят се изяснява от Първо РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари