НАТО започна най-големите военни учения от Студената война насам

1
В тях участват близо 90 хиляди военнослужещи
В тях участват близо 90 хиляди военнослужещи Видео: Voice of America

В тях участват близо 90 хиляди военнослужещи

НАТО започна най-големите си военни учения от времето на Студената война насам. Около 90 хиляди войници ще се придвижат в Европа през следващите месеци, за да демонстрират сила на фона на нарастващата заплаха от Русия, съобщава Voice of America, цитирано от NOVA. В ученията ще се включат и 50 военни кораба, 80 самолета и над 1000 бойни машини.

"Правим всичко това, за да гарантираме, че сме готови да защитим всеки сантиметър от територията на НАТО", заяви генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг.

Швеция също ще участва във военните маневри. А, докато НАТО разгръща силите си, Украйна изчерпва боеприпасите си. Причината за това са блокираните пакети с военна помощ както от САЩ, така и от Европейския съюз.

"В Украйна се говори, че тя защитава НАТО. И това е вярно, ако се следва логиката, че страната намалява числеността на руската армия. Тя е редуцирала и военната заплаха, която Москва представлява за Алианса", каза Лиана Фикс от Съвета за външни отношения.

Наскоро НАТО подписа договор за 220 хиляди артилерийски боеприпаса, за да попълни запасите на членовете си, изчерпани в резултат на доставките за Украйна. Доставките обаче ще бъдат изпълнени след едва 2-3 години, съобщава Voice of America.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    фена на Путин
    НАТО нищо не може и няма да защити. Особено ако нападнат източния блок. Ще крякат, ще кудкудякат, ще подскачат, ще се пенят и всички ние ще заминем курбан подяволите. Алиансът в момента е по слаб ,от когато и да било преди.
  • -3
    6
    До 5
    Поредния неуместен и безсмислен коментар.
  • 0
    5
    До 2
    А твоите рашиски братя ,дали няма да умиришат Кремъл на фекалии с тези учения ??
  • 5
    4
    Потърпевш
    Пазете се от тъщите, никой не може да те смаже както може тъщата, чрез дъщеря си- куклата, от опит ви го казвам, ако не вярвате ви пожелавам да ви се случи!!!
  • 2
    3
    пацо
    Аман от Българин-сорос като коментатора № 1 и Божанков-лизача отиде веднъж сша и отиде при ППодмяната
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари