Натискат Корнелия Нинова за коалиция с ГЕРБ

0
Огромен натиск за съставяне на голяма коалиция между БСП и ГЕРБ
Огромен натиск за съставяне на голяма коалиция между БСП и ГЕРБ

Огромен натиск се оказва върху лидера на БСП  Корнелия Нинова за съставяне на голяма коалиция с ГЕРБ.

Още в нощта на изборите, членове на Изпълнителното бюро на партията, което тя свика на заседание, са настоявали да се съюзят с ГЕРБ. Обяснили това с необходимостта от стабилно управление, но някои подозират други интереси зад този натиск, научихме от Блиц.  

"До вчера обясняваме на хората, че сме промяната, че сме алтернатива на ГЕРБ , а днес се съюзяваме, само и само да се облагодетелстват някои колеги от властта, категорична била Нинова. - Повече няма да лъжем хората. Един милион души ни повярваха , а сега искате да ги предадем. Това е безпринципно. Без мен".

На още по- силен натиск била поставена Нинова отвън от различни политически фигури. Това я накарало още първата нощ категорично да откаже на пресконференция голяма коалиция, за да се спрат всички опити за подмяна на вота на хората.

За да бетонира това решение и да пресече всякакви опити, зад които съзряла корпоративни интереси на своите, Нинова свиква заседание на Националния съвет в петък. Очаква се там определени кръгове да я атакуват за участие в общо правителство с Борисов. 

Развръзката тепърва предстои.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари