Наталия Киселова: Това, че Габриела е съучастник или извършител на убийство, не е основание тя да бъде лишена от родителски права

0
„Не можем да направим връзка между убийството и грижата за децата“, поясни тя
„Не можем да направим връзка между убийството и грижата за децата“, поясни тя Видео: NOVA

„Не можем да направим връзка между убийството и грижата за децата“, поясни тя

Трудно е да се генерализира, ако някой е задържан, какво трябва да се случи с децата му. Това каза Андрей Янкулов, старши правен експерт в АКФ, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS. Той допълни, че за случая с Габриела Пеева е трудно да се прецени какво трябва да се случи с децата, тъй като още няма яснота какви действия са предприели институциите. Според него всеки случай е сам за себе си и обстоятелствата трябва да се изясняват според ситуацията, без да се правят генерални изводи.

Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова обясни, че „това, че Габриела е съучастник или извършител на убийство, не е основание тя да бъде лишена от родителски права. „Не можем да направим връзка между убийството и грижата за децата“, поясни тя.

В съвременното общество губим чувството за съпричастност, когато виждаме, че има насилие върху хора или липса на достатъчно грижи. Проблемът не е в законодателството, а в начина, по който органите трябва да бъдат ангажирани с тези проблеми“, каза Киселова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Абдал Демократович
    Доцентката е хермафродит и няма деца. Иначе е много веща по въпросите. Аман.
  • 8
    1
    ГАЦО
    Според доцентката убийцата да се остави да си обучи децата за убийци ужас какво ли ще отсъжда дуловската пр--та п---а както ги нарича мутрата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари