Наталия Киселова: След два месеца депутатите ще ходят на поправителен

0
Според нея ще отпадне и темата за националния празник
Според нея ще отпадне и темата за националния празник Снимка: БНТ

Според нея ще отпадне и темата за националния празник

Започна конституционната реформа – основно обяснение за съществуването на некоалицията.

В "Говори сега" по БНТ темата коментираха преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова и юристът Борислав Цеков.

След два месеца депутатите ще ходят на поправителен, тъй като не успяха да съберат гласове на първо четене, коментира доц. Киселова.

"Нито ще премахнат служебния кабинет, нито ще бъдат толкова ограничени президентските правомощия, колкото се говореше. По-скоро ще отпадне вторият мандат на главния прокурор, предполагам и на върховните съдилища. Ще отпадне и темата за (националния) празник".

Според нея най-големият дебат ще бъде дали да се създаде общ орган, който да контролира прокурорския и съдебния съвет.

Предложените промени за съдебната власт са поредният ремонт на ремонта, коментира Борислав Цеков.

"Така се получава, когато един конституционен продукт е разработен неясно къде, без съществени публични консултации с професионалната общност, с гилдиите, с експертите. През 2015 почти същите хора се опитваха да ни убеждават, че това е съдебна реформа и сега с дребни козметики отново орязват мандатите на този или онзи, малко да орежем конюнктурно правомощията на главния прокурор, преди разделиха ВСС на колегии, сега искат да го деконструират".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари