Настимир Ананиев: Политическата димка се усеща

0
Даже имам дежа вю, когато бях тормозен по делото "Nexo", каза депутатът
Даже имам дежа вю, когато бях тормозен по делото "Nexo", каза депутатът Снимка: БНТ

Даже имам дежа вю, когато бях тормозен по делото "Nexo", каза депутатът

Политическата димка се усеща, така Настимир Ананиев от ПП-ДБ коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ скандала около главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Ако някой по някакъв начин е нарушил закона, той трябва да си понесе отговорността. Но ние не виждаме някой да търси отговорност, виждаме как досъдебни доказателства изтичат в медиите - снимки, протоколи. Политическата димка се усеща. Ако това са наистина доказателства по дело, представяте ли си то да е на показ пред всички. Това ми напомня на златните години на Гешев. Даже имам дежа вю, когато бях тормозен по делото "Nexo", сега се оказва, че държавата ще бъде съдена за 3 млрд. Не е това начинът, по който трябва да се търси справедливост и правосъдие", каза депутатът.

Ананиев коментира предложението на кабинета президента да издаде указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Живко Коцев и за освобождаването му от длъжност.

"Не съм изненадан, имайки предвид какво каза президентът днес. Въпросът е търсим ли някакъв политически мотив зад това действие, след като чухме онзи ден премиерът Денков, който каза, че се е чул с президента да обясни мотивите, дал му е конкретика и данни, той се е съгласил с това, че ще се оттегли самото искане за оставка. Между другото чухме още една новина относно това какво се случва с фискалния резерв. Аз съм изненадан, че Людмила Петкова, която е дългогодишен финансов експерт в Министерството на финансите, не е наясно с това, което се случва с фискалния резерв. Винаги фискалният резерв се гледа в края на месеца и това са данните, които е оповестил Асен Василев. Освен за "Топлофикация" парите, други 1,3 млрд. лева са за пенсии. Април и май очакваме почти 4 млрд. от приходи, знаете хората си плащат данъците. Надявам се да не влезем в един сюжет от едно друго служебно правителство, че ще умрем от студ и глад и стават едни страшни времена", допълни той.

Попитан за резултатите от работата на комисията за разследване на Мартин Божанов-Нотариуса, Ананиев отговори:

"Когато има хора, които трябва да изслушваме, няма кворум. ГЕРБ, ДПС и ИТН липсват. Когато никой не дойде на изслушване, има кворум. За какво ви говори това? ГЕРБ, ДПС и ИТН не желаят комисията да постигне някакъв резултат."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари