Ивайло Мирчев: Прокуратурата и МВР министърът са действали като класически мутри

2
Депутатът от ПП-ДБ коментира подадената и след това оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев
Депутатът от ПП-ДБ коментира подадената и след това оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев Снимка: Facebook / Ивайло Мирчев

Депутатът от ПП-ДБ коментира подадената и след това оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев

На извънреден брифинг на премиера току-що се оказа, че прокуратурата и МВР министъра са действали като класически мутри - в резултат на натиск от тяхна страна гл. секретар на МВР Живко Коцев е подал оставка.

Прокуратурата и МВР министъра са функция на Пеевски. А заповедта за отстраняването на Коцев има една цел - "правилно" провеждане на изборите, по правилата на г-н Пеевски.

Отстраняването на Коцев е брутално - обиски в офиса и дома му, изземване на телефони, заплахи. В типичния стил на Пеевски (който уж санкциониран по Магнитски се оказва мощен покровител на няколко министри, сериозна част от съдебната система и регулаторите) операцията се провежда в безпардонен, арогантен стил.

Въпросите:

- Каква е ролята на гл. прокурор Сарафов за натиска оказан върху Коцев?

- Каква е ролята на Пеевски за оставката?

- Защо МВР министърът излъга на закрито заседание на парламента, че Пеевски не е оказвал натиск върху него за назначения в МВР?

- Възможно ли е Пеевски да си поръчва акции на прокуратурата в различни държавни институции, за да бъдат удряни неудобни?

Гл. секретар Коцев постъпи достойно и оттегли оставката си. Ако сега съдебната система работеше Сарафов и Пеевски трябваше да бъдат разпитани за ролята им в тази атака срещу държавността. А Сарафов трябва веднага да подаде оставка, защото ясно показва, че и той както преди Гешев служат не на страната си, а на стария господар - Пеевски.

Не трябва да имате никакви илюзии - случващото се днес и това, което предстои е отчаяният вой на Пеевски да запази контрола си върху институциите в България - съд, прокуратура, МВР, регулатори. На това трябва да се сложи край!

Ивайло Мирчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари