Настимир Ананиев: Хората искат бързо прависъдие

0
Ние искаме да се преборим с чувството за безнаказаност
Ние искаме да се преборим с чувството за безнаказаност Снимка: bTV

Ние искаме да се преборим с чувството за безнаказаност

Вчера видяхме, че изпълнителната власт в лицето на премиера Денков се обърна към гражданите и проблемите с пътния травматизъм. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев по повод вчерашната среща в Министерски съвет на министър-председателя и представителите на институциите с родители на загинали в катастрофи днес.

Акад. Денков откри срещата с думите: "Да видим не какво сме свършили, а какво не сме свършили". Родителите на загинали деца, които са се сблъскали със системата, посочиха като проблем бавните експертизи, които в момента могат да излизат до шест месеца. Правителството си е поставило като приоритет да излизат за една седмица. Ще се закупи необходимото оборудване, заяви Ананиев.

"Друго, което искат хората, е бързо правосъдие. Ние искаме да се преборим с чувството за безнаказаност. След като приехме промените в законодателството, много хора казват – спрях да си позволявам чаша бира преди да шофирам заради законовите промени. Искаме да променим законодателството и в посока умисъл при причиняване на смърт на пътя след употреба на алкохол или наркотици", посочи зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ.

"Едно от решенията за справяне с високата скорост, е въвеждане на средната скорост. Искаме да направим и така, че проверките за наркотици и техните аналози да бъдат по-адекватни", добави той.

В отговор на въпрос Настимир Ананиев отрече твърденията, че Алексей Петров е участвал по някакъв начин при съставянето на правителството. За мен това не трябва да бъде фокусът. Фокусът трябва да бъде доходите, сигурността и правовата държава, каза още Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    Хората искат да имат Родина. Добре щеше да е България поне да се прави на наша родина.:(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари