Нашият пазар е отворен все повече за стоки ментета

0
Намалените стоки са с ниско качество и без гаранция
Намалените стоки са с ниско качество и без гаранция

"Нашият пазар позволява да бъде отворен все повече за стоки ментета и да се предлагат такива с изключително ниско качество."

Това каза в интервю за Радио "Фокус" Стоил Алипиев, председател на Националната асоциация за защита на потребителите.

Той допълни, че българският пазар е пъстър относно предлагането на текстилни продукти и е много разнообразен относно нарушенията при етикетирането.

Има група търговски обекти, като бутиците, които могат да бъдат пример как трябва да изглежда пазарът на текстила, но за съжаление, те са концентрирани предимно в столицата и са няколко десетки.

В останалата част от търговските обекти, предлагащи текстил, има няколко групи нарушения, свързани с тяхното предлагане.

В първата група има некоректно обявяване на цените, липсва информация на етикета или липсва самият етикет.

Втората група са свързани преди всичко със съобщенията за намаления, които целогодишно вървят. При тях търговецът привлича с едно голямо съобщение за намаление от 75% до 90%, но същевременно бяга от отговорност пред потребителя, като му съобщава, че поради голямото намаление стоката няма гаранция.

По този начин се опитва да се измъкне от отговорност за дефектни стоки, а такива в средния и нисък ценови сегмент са над 50%. Третата група нарушения, които се наблюдават на пазара последните две години, са свързани с невъзможността да бъде разчетен текстилният етикет поради не добре направената щампа”, каза още Стоил Алипиев.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари