Нашите баби са знаели 3 тайни за стройна фигура и бърз метаболизъм

1
Тези хранителни стоки са богати на тези хранителни вещества, а са ги яли и нашите баби
Тези хранителни стоки са богати на тези хранителни вещества, а са ги яли и нашите баби

Хранителните влакна в тези храни "лекуват" запек, намаляват холестерола и подпомагат работата на метаболизма.

Храните, богати на хранителни влакна ускоряват метаболизма, решават проблемите със запека и стимулират изгарянето на мастните натрупвания. Тези хранителни стоки са богати на тези хранителни вещества, а са ги яли и нашите баби, пише За Жената.bg.

Сливи

Да, сливите са чудесен избор на диетични фибри, които ще стабилизират храносмилането. Но това е само началото на техните здравни "суперсили". Те съдържат и някои антиоксиданти, които са важни съюзници в борбата с диабет, затлъстяване и предотвратяват сърдечни заболявания. Яжте пресни плодове като закуска, а можете да ги добавите в кисело мляко или смути. Позволете си и парче сладкиш от сливи по рецептата на баба.

Зеле

Зелето, карфиола, броколите са едни от най‐здравословните зеленчуци, които можете да поставите в чинията. Снабдени с фитонутриенти, фибри, които "лекуват" запек, намаляват холестерола и подпомагат работата на метаболизма.

Боб

Не се отказвайте от боба дори в летните месеци! Добавете го в любимите супи, салати и други ястия. Този източник на растителни протеини и фибри прави чудеса за метаболизма и тялото. Бобът ефективно засища и е богат на желязо и магнезий, които отпускат мускулите след тренировка или плуване. 

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари