Наши шофьори с жива верига на Кулата

1
Няма да мръднем от тук, докато гърците не си приберат тракторите, бесни са нашите тираджии
Няма да мръднем от тук, докато гърците не си приберат тракторите, бесни са нашите тираджии

Български шофьори, спедитори и превозвачи затвориха ГКПП Кулата-Промахон в знак на протест срещу стачката на гръцките фермери, която продължава вече месец, съобщава 24 часа.

С жива верига препречиха пътното платно и се зарекоха, че този път контраблокадата им ще е безсрочна.

Преди седмица те за първи път направиха това, след като чакаха с дни на опашка заради затворения граничен пункт.

"Търпението ни се изчерпа. Гърция нарушава правата ни. ЕС нехае за нас, въпреки че се нарушава правото на свободно придвижване в границите на съюза.

Гръцките власти не правят нищо, за да премахнат блокадата на своите земеделци. Те не спазват договорката с министър Ивайло Московски да пропускат тирове всеки ден от 11 до 16 ч", гневяха се тираджиите. .

От 15 ч в понеделник ГКПП Кулата е затворен за товарни камиони, а опашката от наша страна достигна до 15 км, като камионите са над 500.

От гръцка страна колоната е над 20 км. Протестиращите гръцки фермери пък уведомили, че започват 72-часова блокада за тирове.

Като контрамярка нашите превозвачи са категорични, че няма да пропускат никакви превозни средства, дори и пешеходци от Гърция, които идват в България да пазаруват, на туризъм или да играят в казината.

Ще пускат само леки коли с малки деца и болни хора.

"Няма да мръднем оттук, докато гърците не кажат категорично, че спират с всякакви блокади и не си махнат тракторите. Да си решават проблемите в страната, а не да ни извиват ръцете и да търпим загуби. Не се издържа повече", бесни са нашите тираджии. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари