Нашенци опъват софри с хляб и салам на плажа

2
Плажуващите масово пият бира, мента и водка на ивицата. Чистачите едвам смогват да чистят вечерно време
Плажуващите масово пият бира, мента и водка на ивицата. Чистачите едвам смогват да чистят вечерно време Снимка: Dunavmost / архив

Плажуващите масово пият бира, мента и водка на ивицата. Чистачите едвам смогват да чистят вечерно време

Зелени флагове се веят по вишките на спасителите. Морето е спокойно както никога през август. Дори на втори август, когато се чества Илинден по стар стил нямаше мъртво вълнение. Единственият опасен ден до момента бе Преображение, в неделя, когато имаше дву- метрови вълни и мелтем. На Бургаския плаж, в този ден, имаше само два инцидента завършили с щастлив край, разказва вестник "Труд".

Майка влязла да се къпе с дъщеря си, въпреки предупреждението, че течението върлува под водата и е много силно. Вълната грабнала двете и ги запратила на дъното. Детето било цялото в кръв, когато втурналите се на мига спасители, го извадили. Майката се разминала с шок. Под моста пък влезли да се къпят четирима младежи - три момчета и момиче. В един момент момичето попаднало във вертепа на мощното течение. За щастие общински полицай видял какво се случва и се развикал за помощ. Спасителите реагирали и извадили момичето.

Развилнялото се море е изхвърлило на брега дървета, дънери и водорасли. Имало и няколко пластмасови щайги, разказа старши спасителят Петър Русев.

Той съветва плажуващите тези дни да бъдат внимателни, защото морето през август е непредвидимо. Въпреки югоизточния вятър и зелените флагове, привечер, около 17:30 ч, започва да духа силен морски бриз и вдига вълната. Работното време на морските стражи е до 18:00 часа, припомня Русев.

Тази година нашенци си носят храна от вкъщи. Летуващи от страната са възродили соцтрадицията, да си правят трапези на плажа. По обед, за да не се прибират и да не сядат на скъпите капани, вадят от чантите хляб, салам и домати и обядват с домочадието.

Така борят скъпотията, обясняват спасителите. И как иначе, когато цената на геврек и варена царевица на плажа е 4 лева. Ако си купиш кочан от магазина, излиза 90 стотинки. В капаните пърженият сафрид и попчетата са по 11.39 лева чинията, чернокопът е 17.49 лв. Кебапчето и кюфтето са 2.99 лв. едното, и то 80 грама. Мешаната скара е 15.99 лева.

Освен трапезите на пясъка, след Ковид 19, плажуващите масово пият бира, мента и водка и то на ивицата. Чистачите не смогват да чистят вечерно време, коментират очевидци. Компании с галони бира на скалите са най-честата гледка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    10
    Де да знам
    И автохладилник, и газов котлон, и съответната туристическа посуда ми е в багажника. На никого не преча. И кебапче, и кюфтенце, че и пържолка си мятам на грил-тиганчето. Ракийцата и биричките ми са ледени, И доматки си нарязвам, жената и децата пък обичат гриловани тиквички - никакъв проблем. Защо да не си правя софра на плажа? След мен и клечка за зъби няма да намерите.Шегата настрани - на Камчия сме, има едни великолепни дървени беседки до плажа. Аз не съм много по слънцето,правя си трапезата докато жената и децата гущерясват на пясъка, та от къде се появи едно сръбско семейство, примък-примък, че те пък извадиха крушова ракия. В 18:00 бяхме готови да правим българо-сръбска федерация.Пияна работа. Добре, че жените ни са шофьори да ни разтоварят по домовете ни. И до днес си поддържаме приятелството със сърбите.
  • 7
    9
    Балканеца
    Докато "търговците" по родното черноморие гледат на туристите като ходещи касички, така ще бъде. Колкото са по- алчни, толкова по- малко ще прибират. Има я тази закономерност, но хотелиер или концесионер Ганьо се чеше по кратуната и не може да я разбере.
  • 3
    8
    До 5
    Ей тиква куха хората избягаха в Гърция и турция заради боклуците на тиквун визирам и теб явно си един от наглите самозабравили се боклуци ще става и по зле за вас концисионернио боклуци само гледайте тик так хората не са глупави камоли богати
  • 3
    7
    Яж ми хуя боклук
    Деба ваща мама откачена, въпросния автор на тая простотия съм сигурен че на море не е стъпвал през живота си бедняк!
  • 22
    6
    Откровен
    И аз пия мента и бира, особено лятно време, разликата с тези от снимката е, че след мен няма никой да чисти, защото сам ще си обера боклуците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари