НАСА откри съставки на живота в проба от астероида Бену

1
Учените заявиха, че са установили високо съдържание на въглерод и вода
Учените заявиха, че са установили високо съдържание на въглерод и вода Видео: NOVA

Учените заявиха, че са установили високо съдържание на въглерод и вода

НАСА е открила съставки на живота в пробата от астероида Бену, предава NOVA. Материалът от астероида беше представен пред публика за първи път, откакто той кацна на Земята миналия месец. Учените заявиха, че са открили високо съдържание на въглерод и вода.

Предполага се, че химичният състав съществува от момента на формиране на планети около Слънцето. Според изследователите находката ще помогне за нови открития за живота на Земята дори и за бъдещите поколения. Някои я оприличиха на "капсула на времето", която съдържа дълбоки познания за сформирането на Слънчевата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари