Наредиха повторна съдебномедицинска експертиза на обезобразеното момиче

0
Прокуратурата в Стара Загора сформира специален екип по случая с нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче
Прокуратурата в Стара Загора сформира специален екип по случая с нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче

Прокуратурата в Стара Загора сформира специален екип по случая с нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче

След бурната обществена и политическа реакция - прокуратурата в Стара Загора се задейства по случая с нарязаното с макетно ножче младо момиче.

Със заповед на административния ръководител на Районна прокуратураСтара Загора е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г. На 28 юни 2023 г. той е бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на 18-годишната Д.М.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието. С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратураСтара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

При наличие на постъпили сигнали и за други деяния, касаещи противозаконни прояви на Г.Г., по тях ще започне незабавно разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    КРИПТОЗООЛОГ
    За това са измислени законите и правилата . Забранено е да биеш и унищожаваш живи същества , това се възпитава още в семейството и детската градина през първите 7 години. Живи същества са хората, всички животни , растения. Човекът е част от творението , а не Господ. Кой разбрал - разбрал.
  • 8
    2
    плюс минус
    Горкото момиче! Колко ли физически и психически болки е изтърпяла и още търпи! Дай Боже, да се съвземе! А садиста - до живот в затвора. Не знам дали в наказателния кодекс има такава брутална жестокост!
  • 22
    1
    Непознат
    Събудиха се измекярите А ако беше умряла Нямаме правосъдие Имаш ли пари невинен си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари