Напрежението в Казанлък остава след масовия бой между ромски фамилии

1
В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвинените
В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвинените Снимка: bTV

В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвинените

За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след масовия бой в Казанлък, кметове от района и ръководството на полицията в града обсъдиха спешни мерки, предаде bTV.

Враждата между двете ромски фамилии е от 30 години.

Не мога да преживея, че детето ми е починало, че ми пребиха детето от бой. Имам два сина в болница, единият почина, а другият ми син е сега с баща си в болница“, заяви майката на убития мъж в масовия бой.

Днес екипът ни се срещна и с представители на другата фамилия, които твърдят, че потърпевшите са нападнали първи. Съжаляват за случилото се и искат мир.

"Те хванаха зетя в казиното и го набиха. И ние се събираме да идем на дело, не да се караме, не да се бием и ние отиваме да си паркираме колите и те оттам скачат. Единият изкарва голям нож", разказаха те.

"Ние не сме убийци, ние сме най-нормални хора. Съжаляваме много, не искахме това да стане. По най-културен начин искаме да живеем“, добавиха те.

Масовото меле, което завърши фатално за един, а други пет са още с опасност за живота, вдигна кметовете и полицията на крак. А целта е да се въведат спешни мерки за предотвратяване на следваща ескалация между жителите в района.

Ще намерим решение да окажем максимално въздействие върху този тип маргинализирани групи и да не допуснем бъдещи подобни прояви“, заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Престъплението е достатъчно тежко, защото по смисъла на закона, мярка задържане под стража на непълнолетно лице, се взема при изключителни обстоятелства“, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че това не е първи случай.

Години наред държавата вместо да интегрира тези хора, тя ги маргинализира и ги превърна в машини за гласуване”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвиняемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ромски боец
    Дайте им калашници и нека накрая да остане само един.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари