Напрежение на Дунав мост!

1

Опашки от ТИР-ове се образуваха тази сутрин в района на граничния пункт Дунав мост при Русе.

Причината – отварянето на всички пътища за движение на тежкотоварни камиони. Част от камионите са се подредили в двойни колони по международния булевард „България“, поради което се образуваха тапи, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Шофьорите изчакват реда си за преминаване през граничния пункт, като някои от тях правят опити да се включат в опашката от ТИР-паркингите. Изходите им обаче не са добре почистени и камионите се завъртат, като блокират придвижването на останалите превозни средства. Самата обработка на ГКПП „Дунав мост“ върви нормално, но ТИР-овете преминават по-бавно през кантарите на изхода от България, които са под наклон и се налага непрекъснато да се опесъчават.

В момента няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа в Русенско. В 9 часа сутринта бе отворен за движение и пътят Русе-Кубрат, който се почиства трудно заради високите преспи.

В областта без ток са само три населени места – Могилино, Помен и Баниска. В пет от общините - Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле, днес е неучебен ден. /БГНЕС

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари