Направиха първа копка на пътя Русе - Кубрат, да видим дали ще има втора

1
Според АПИ пътят трябва да бъде готов до лятото на 2021 година
Според АПИ пътят трябва да бъде готов до лятото на 2021 година Снимка: община Русе

Първа копка от дейностите по рехабилитация на пътя Русе-Кубрат бе направена днес в село Тетово, похвалиха се от общинска администрация

Второкласният път, свързващ областите Русе и Разград, е част от републиканската пътна мрежа и не е ремонтиран повече от 30 години. Това дава повод за многократни протести на местното население, а през юли тази година самият директор на АПИ Георги Терзийски посети Русе и даде обещание на гражданите, че строителните работи ще започнат през септември.

Предвидените дейности по рехабилитацията привличат общ финансов ресурс от над 45 млн. лв. Те ще се извършват едновременно в два участъка, а срокът за изпълнение е 10 месеца. Ще бъдат подменени близо 47 километра пътна настилка в т.ч. знаковата сигнализация, ще се тръби за  отводняване и полагане на хоризонтална маркировка и ще бъдат изградени два инфраструктурни обекта - жп прелез и мост в землището на село Тетово.

От Агенцията изразяват надежда работите да приключат успешно навреме и през летния сезон на 2021 година пътят да бъде отворен за движение.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари