Направиха маска, която превежда на 8 езика

0
"Умната" маска може да усили гласа на потребителя
"Умната" маска може да усили гласа на потребителя Снимка: Reuters

Когато пандемията на COVID-19 направи маските за лице ежедневно необходими, японският стартъп Donut Robotics забеляза възможността и създаде интелигентна маска, предназначена да улесни комуникацията и социалното дистанциране, предаде Си Ен Ен, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с приложението, маската C-Face Smart може да усили гласа на потребителя и да преведе думите му на осем различни езика.

Перфорациите отпред на маската са от голямо значение за дишането, така че интелигентната маска не предлага защита срещу коронавируса.

Вместо това тя е проектирана да се носи върху стандартна маска за лице, обяснява изпълнителният директор на Donut Robotics Taисуке Оно.

Изработена от бяла пластмаса и силикон, тя има вграден микрофон, който се свързва със смартфона на потребителя чрез Bluetooth. Системата може да превежда между японски и китайски, корейски, виетнамски, индонезийски, английски, испански и френски.

Donut Robotics първо разработи софтуера за превод за робот, наречен Cinnamon - но когато се стовари пандемията, проектът за робота беше задържан. Тогава инженерите на екипа излязоха с идеята да използват своя софтуер в маска за лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари