Наплив на русенци да се изследват за антитела

1
През една от лабораториите в града, са минали над 1200 души, като половината от тях са искали да видят дали имат достатъчно антитела, за да могат да получат "зелен сертификат"
През една от лабораториите в града, са минали над 1200 души, като половината от тях са искали да видят дали имат достатъчно антитела, за да могат да получат "зелен сертификат" Видео: КИС 13

Стотици русенци се изследваха за антитела, след като от вчера резултатът се признава за издаване на зелен сертификат

Очаква се тенденцията да се запази, тъй като се тестват и хора, които не са сигурни дали са преболедували COVID-19, както и ваксинирани – за да си проверят нивото на антитела.

През една от лабораториите в града, са минали над 1200 души, като половината от тях са искали да видят дали имат достатъчно антитела, за да могат да получат "зелен сертификат", заяви за  КИС 13 управителят д-р Розина Мирчева.

От изследваните над 600 души за антитела, се оказало, че едва половината имат над 150 единици на милилитър, каквото е изискването за издаване на "зелен сертификат".

 

Припомняме, че "зеленият сертификатът" за антитела е с валидност до 90 дни след датата на извършване на лабораторното изследване. Сертификатът може да се изтегли в електронен формат на интернет страницата на Националната здравна информационна система.

Вижте повече подробности във видеото.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари