Написаха книга по действителен случай на жестоко убийство в Русе

0

Действителен случай на жестоко убийство на жена в Русе е в основата на новата книга „Криминалистите“ на доц. д-р Людмил Георгиев - дългогодишен полицейски служител с практически, преподавателски и изследователски опит в областта на експертно-криминалистическата дейност и разследването на престъпления.

Авторът представи книгата заедно с управителя на УМБАЛКанев“ д-р Иван Стоянов. Патоанатомът участва в криминалната повест със собственото си име и е помогнал за разплитането на случая, информира Арена Медиа.

Случаят не беше от леките, но пък гробищата са пълни с неразкрити престъпления“, коментира д-р Стоянов и обясни, че тогава е приложил за първи път методика за разпознаване, описана само преди година в САЩ и представена в Балканската академия. „Във всеки човек има по един криминалист, който винаги пита кой, кога и защо?“ обясни интереса към книгата Иван Стоянов

Авторът, доц. д-р Людмил Георгиев обясни, че книгата се състои от две части – сюжет и приложение, което е оформено като пъзел. След като се отговори на определени въпроси, свързани със сюжета, може да се премине на по-горно ниво. Към двете части на „Криминалистите“ има и фенерче на изследователя. То е с три светлини, лазер, бяла и ултравиолетова. С негова помощ се откриват и отпечатъци от пръсти на определени страници от книгата.

Представянето на „Криминалистите“ е тази вечер от 18.00 часа в галерия библиотека на РБ „Любен Каравелов“ в Русе.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари