Д-р Иван Стоянов се оттегля от шефското място в УМБАЛ "Канев"

0
Бъдещият директор присъства на освещаването на новия Кръвен център
Бъдещият директор присъства на освещаването на новия Кръвен център

"Благодаря на уважението, което показвате към мен и моето семейство. Много съм щастлив, че съм русенски зет, тъй като съпругата ми постоянно се хвали, че ме е направила гражданин на Русе. България може и без мен, но е удоволствие да видиш как съгражданите ти се радват, че си помогнал за образование и здравеопазване. Това отделение е направено прекрасно, както и изграденото със средства на моето семейство Детско отделение."

С тези думи се обърна към медици, общественици и медии канадският строителен магнат Игнат Канев в носещата неговото име Университетска болница и обеща, че и занапред ще помага на Русе, като посочи, че това до голяма степен се дължи на запознанството му с ректора на Русенския университет проф.Христо Белоев.

Роденият в Горно Абланово предприемач и филантроп бе специален гост на освещаването на новото трансфузионно отделение, за което семейната му благотворителна фондация дари 300 000 лева. С тях дарените от фамилията Каневи пари на болницата са вече близо 1 милион лева. През септември 2016 година бе изградена с техни средства открита детска площадка в двора, а година по-късно бе прерязана лентата на новото отделение по педиатрия.

Сред официалните лица беше и бъдещият изпълнителен директор на най-голямото здравно заведение в региона д-р Александър Парашкевов, който на 11 октомври ще смени оттеглящия се по здравословни причини д-р Иван Стоянов, информира Вестник "Утро".

Новата хематология в сутерена на ДКЦ 1 с вход откъм паркинга пред Хирургическия блок работи от април, но вчера бе официално осветена от митрополит Наум в съсслужение със седем свещеници. 

Обстановката е изцяло нова и това се усеща от кръводарителите, които вече чакат реда си в чакалнята, а не в коридора пред отделението, каза началникът на Трансфузионното отделение д-р Биляна Цветанова. Кръводаряването не е технически акт и за да премине успешно, е много важно психичното състояние и физиологичният комфорт на кръводарителите. В това отношение нещата вече са подобрени, което се забелязва от близо 400 пациенти месечно, които доброволно даряват кръв, посочи още д-р Цветанова.

Поздравителен адрес към Игнат Канев прочете зам.-председателят на борда на директорите в болницата д-р Йосиф Новаков, след което поздравления му бяха връчени от кмета Пламен Стоилов и от областния управител Галин Григоров.

*На снимката: Д-р Александър Парашкевов /крайният вдясно/ бе сред официалните лица на церемонията

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари