Нападнаха жена в трамвая след забележка към пътник, че пуши вътре

1
Никаква не беше реакцията на околните. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, оплака се потърпевшата
Никаква не беше реакцията на околните. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, оплака се потърпевшата Видео: bTV

Никаква не беше реакцията на околните. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи

Жена твърди, че е била нападната в градския транспорт, след като прави забележка на пътник за това, че пуши в превозното средство.

В резултат пътуването ѝ в трамвай номер 10 завършва с хематом на крака и обида.

От страх жената не разкрива лицето си. Всичко започва, защото избира да не замълчи, когато вижда нередна ситуация.

Един господин – запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: „Господине, не е редно да се пуши в трамвай“. Той агресивно ми обясни, че „днес в трамвая се пуши“. Обиди ме, нагруби ме, напсува ме“, разказа пред bTV жената.

Въпреки грубия тон, тя не се отказала: „Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: „Извинявайте, имаме проблем в трамвая – един господин пуши“. Отговорът беше: „Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон – обадете се“.

Речено – сторено. Набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отсреща обаче ѝ отговарят, че са от РЗИ, а щом пуши не ватманът, а пътник – нищо не могат да направят. Съветват я да подаде сигнал на 112. Докато говори по телефона, към нея тръгва човекът, на когото е направила забележка.

Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака – силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нищо…. Разплаках се – стана ми обидно!“, спомня си жената.

В трамвая има камери, които са записали случилото се. Според Столичния електротранспорт ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не видял, каза инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.

От две години работи – много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първа врата на спирката трамвая директно. Така че няма продължение на този конфликт така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод“, посочи инж. Василев.

Полицията изяснява самоличността на мъжа и фактите по случая. А за жената най-шокиращо е това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ: „Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт със страх. Това е и по улиците с колите – засече някой някого и се почват едни саморазправи…. Това хората живеем в страх – трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако почне промяната вътре от нас“, убедена е тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари