НАП въведе услуга за хората с увреден слух

0
НАП дава възможност на хората с увреден слух да  подобрят комуникацията си със служителите
НАП дава възможност на хората с увреден слух да подобрят комуникацията си със служителите

НАП предлага услуга за видео жестов превод, чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с увреден слух.

НАП дава възможност на хората с увреден слух да  подобрят комуникацията си със служителите в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод в момента на посещението им на гишето. С помощта на таблети  се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. По този начин  служителите на НАП могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран.

Комуникацията ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация.

„Независимо, че главният ни фокус остават електронните комуникации и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимодействието „лице в лице“ в офисите на НАП. За нас е важно да осигурим равен достъп и качествена услуга за хората с увреден слух“, каза по повод нововъведението директорът на дирекция „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

Видео за новата услуга може да бъде видяно в канала на приходната агенция в YouTube .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари