Наложиха запор на търговец за 20 лева налог

0
От НАП използвали т.нар. "меки способи", за да накарат длъжниците да си изпълнят задълженията към държавата
От НАП използвали т.нар. "меки способи", за да накарат длъжниците да си изпълнят задълженията към държавата Снимка: БНР

Дори за минимални задължения приходната агенция в Пловдив образува изпълнителни дела и налага запор на заплати.

За това сигнализира търговка, която данъчните погнали, тъй като не била платила 20 лева налог върху доходите си за 2016 г., пише 24 часа.

"Водим дела за всички задължения, няма долна и горна граница. Определящи са профилът и поведението на лицето, както и дали има други кредитори", обясниха от НАП. Преди да се пристъпи към крайната мярка, борчлиите били предупреждавани по телефона, пращали им се емейли и покани за доброволно плащане с обратни разписки.

"Използваме т.нар. "меки способи", за да накараме длъжниците да си изпълнят задълженията към държавата. Някои просто са забравили, че имат висящи суми", уточняват служители на агенцията. Немалко обаче били и случаите, когато хората се криели и отказвали да се разпишат на обратните разписки. След образуване на изпълнително дело на длъжника се дава едноседмичен срок да внесе налога. При отказ се запорират възнагражденията му и банковите сметки или се описва имуществото му.

От НАП все още не са започнали да завеждат изпълнителни дела за неплатени данъци върху доходите за на физически лица за м.г. До края на април т.г. са били подадени 49 451 декларации от пловдивчани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари