Наливането на бетон продължава и днес

0
Това се случва ден след разпореждането на Бойко Борисов строежът на небостъргача да бъде спрян
Това се случва ден след разпореждането на Бойко Борисов строежът на небостъргача да бъде спрян Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Това се случва ден след разпореждането на премиера строителството на небостъргача да бъде спряно.

Работата по сградата "Златен век" в столичния квартал „Лозенец” продължава. Това се случва ден след разпореждането на премиера Бойко Борисов строежът на небостъргача да бъде спрян, предаде bTV.

"Артекс" имат седем дни, в които да обжалват акта на ДНСК за установените нарушения и след това ще бъде издадена заповедта за спиране на строителството.

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова забраната ще важи до отстраняване на засечените нередности, най-вече в подземните паркинги.

„Това е първата проверка, която се прави от централната дирекция. Лично архитект Несторов е участвал в проверката. Не мога да коментирам дали някой си е затворил очите. Това, което сега е констатирала проверката, е написано в констативния акт”, коментира министър Аврамова.

Междувременно разминаванията между институциите за това изтекъл ли е срокът за строителството на "Златен век" се задълбочават.

В писмо от август 2017 г. до архитекта Пламен Мирянов заместника на Петя Аврамова - Валентин Йовев, пише, че промените в Закона за устройство на територията, станали известни като поправката "Артекс", трябвало да важат за всички строежи, които вече имат разрешителни.

Главният архитект на София, като цитира същото писмо, вмъква текст, който не фигурира в писмото на Йовев, от който пък става ясно, че "Златен век" може да удължи разрешителното си и след 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари