Найджъл Фараж подаде оставка

0
Фараж напуска след като е постигнал целта на живота си - излизането на Великобритания от Европейския съюз
Фараж напуска след като е постигнал целта на живота си - излизането на Великобритания от Европейския съюз Видео: BBCnews

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж подаде оставка от лидерския пост на еврофобската и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство, след като е постигнал целта на живота си: излизането на Великобритания от Европейския съюз, съобщава БТА.

Преди седмица националистът триумфира, след като с референдум гражданите на Великобритания изненадващо решиха да напуснат ЕС.

Политикът обяви, че е "свършил своето" и сега партията му е "на много добро място", но няма да променя решението си да напусне ръководството й - както направи след изборите през 2015 г. "Никога не съм бил и никога не съм искал да бъда политик от кариерата. Моята цел в политиката беше да извадя Великобритания от ЕС", подчерта той.

Това е пореден политически катаклизъм на Острова, след като в деня след референдума Дейвид Камерън анонсира плановете си до есента да напусне поста, а главният му опонент и съюзник на Фараж в битката за Брекзит Борис Джонсън започна рязко да променя своята реторика. Самият лидер на националистите неотдавна стана обект на вербална агресия в европарламента от страна на представители на всички основни партии, както и на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари