Най-старият кораб в руския флот гори на пристанището в Севастопол

0
Спасителният кораб "Комуна" бе ударен от ракета или боен дрон
Спасителният кораб "Комуна" бе ударен от ракета или боен дрон Снимка: Maxar Technologies / AP / архив

Спасителният кораб "Комуна" бе ударен от ракета или боен дрон

В пристанището на Севастопол на окупирания от Русия полуостров Крим се е запалил кораб, за който военни източници в Киев съобщиха днес следобед, че е спасителният кораб "Комуна", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Катамаранът, който е спуснат на вода през 1912 г., вероятно е най-старият действащ кораб в руския флот. Руските социални мрежи съобщиха за експлозия на кораба днес, която може да е била причинена от удар на ракета или боен дрон.

Първоначално нямаше официално изявление от руската страна, посочва ДПА.

През последните месеци украинските въоръжени сили многократно атакуваха руски кораби около Крим с различни оръжейни системи, припомня ДПА.

Междувременно руските въоръжени сили атакуваха южния украински пристанищен град Одеса откъм полуостров Крим с балистични ракети. Украинските медии съобщиха днес за експлозия в града, при която са били ранени най-малко четирима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари