Най-малко четири са жертвите на мощните бури в САЩ

1
Лошото време бушува над почти цялата територия на САЩ, близо 164 милиона души са засегнати
Лошото време бушува над почти цялата територия на САЩ, близо 164 милиона души са засегнати

Лошото време бушува над почти цялата територия на САЩ, близо 164 милиона души са засегнати

Най-малко четирима души загинаха, а стотици хиляди домакинства останаха без електричество, в резултат на лошото време, което засегна голяма част от територията на Съединените щати.

Мощните бури, които бушуват над почти цялата територия на САЩ, донесоха сняг, вятър и дъждове, които засегнаха близо 164 милиона души, съобщава БНР.

Над 600 000 домакинства в 12 щата са без ток, като 145,000 от тях са в Ню Йорк а над 105 хиляди в щата Пенсилвания.

Засега се съобщава за 4-ма загинали в щатите Алабама, Джорджия и Северна Каролина от отломки и паднали дървета в резултат на силните ветрове.

Повече проблеми има в южните щати, където заради сблъсъка на студения фронт с топлия и влажен въздух на юг се образуваха разрушителни ветрове.

Бурите продължават да се движат на изток и се очаква да засегнат щатите, разположени по крайбрежието на Атлантика.

Времето е лошо и в Средния Запад, където живеят и най-много българи. Властите в Чикаго съобщиха, че са били отменени най-малко 150 полета от двете летища на града.

В северозападната част на Тихоокеанското крайбрежие върлува друга буря, която се очаква да донесе обилни валежи от сняг в Сиера Невада и Скалистите планини, както и влошена метеорологична ситуация в щата Вашингтон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари