Най-големият месокомбинат в Румъния спря работа заради COVID-19

0
93 служители бяха диагностицирани с коронавирус
93 служители бяха диагностицирани с коронавирус

Най-големият месопреработвателен комбинат в Румъния спря работа за една седмица, след като 93 служители бяха диагностицирани с COVID-19

Дирекцията за обществено здраве в западния окръг Тимиш съобщи, че в месокомбината Смитфилд до събота са потвърдени 93 случая на заразяване с коронавирус и е решено дейността на цялото предприятие да бъде спряна за 7 дни с възможност за удължаване в случай на необходимост. Направени са общо 804 теста, като до момента са излезли резултатите от 488 от тях, предава БТА.

"Предприятието ще възобнови дейността си след извършване на цялостна хигиенизация и дезинфекция, както и след тестване на персонала максимум 48 часа по-рано и отрицателни резултати на тестовете. Провеждат се епидемиологични анкети, специализираните екипи на Дирекцията за обществено здраве са на място, за да предприемат всички необходими мерки за ограничаване на огнището", се посочва в съобщение на службата.

Смитфилд, най-големият преработвател на свинско месо в Румъния, отчете миналата година оборот от 1,2 милиарда леи (еврото се разменя за 4,84 ели) и печалба от 53 милиона леи, отбелязва сайтът. Дейността на Смитфилд в Румъния включва 47 свинеферми и фабрики за комбинирани фуражи, които обслужват кланицата в окръг Тимиш, която има капацитет за преработка на 1,3 милиона прасета годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари