Най-добрите ни тенисисти напредват в световните ранглисти

0
Григор Димитров вече е номер 28, а Виктория Томова се изкачи до номер 100
Григор Димитров вече е номер 28, а Виктория Томова се изкачи до номер 100

Григор Димитров вече е номер 28, а Виктория Томова се изкачи до номер 100

Първите ракети на България в тениса Григор Димитров и Виктория Томова изкачиха по една позиция в публикуваните днес световни ранглисти, предаде БНР.

При мъжете Димитров е вече номер 28. Днес, не преди 15:30 часа, той започва участие на АТР 500 турнира в Ротердам с мач срещу квалификанта Аслан Карацев. Григор победи руснака на Откритото първенство на Австралия тази година след 7:6, 7:5, 6:2. Българинът ще играе за девети път на знаковото за него състезание в зала „Ахой“. Там той записа първата си победа над топ 100 играч през 2009-а, когато надигра Томаш Бердих. В Ротердам е и последният му засега, 15-и, финал през 2018 година, когато отстъпи на Роджър Федерер.

Димитър Кузманов отстъпи четири места до 196-ото. Той ще играе на чалънджъра от категория 100 в Шенай, Индия. Пловдивчанинът е осми поставен и ще играе най-вероятно във вторник срещу участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Рамкумар Раманатан.

Сред първите 500 в класацията на АТР за още Адриан Андреев (№205) и Александър Лазаров (№301).

На върха няма размествания. Води Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Стефанос Циципас.

При жените Виктория Томова изкачи също едно място до номер 100. Тя ще играе днес във финалния кръг на квалификациите на WTA 500 турнира в Доха срещу американката Медисън Бренгъл. Софиянката вчера отстрани друга тенисистка от САЩ – Лорън Дейвис, след 3:6, 7:6(4), 2:1 и отказване на съперничката.

Втората ни ракета Гергана Топалова изкачи пет позиции до 324-ата. Тя трябваше да играе миналата седмица на турнир в Анталия, който беше отменен след опостушителното земетресение в Турция.

В топ 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№404) и Джулия Терзийска (№465).

В ранглистата продължава да води Ига Швьонтек пред Арина Сабаленка и Онс Жабьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари