Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

0

На 26 и 27 февруари 2020 г. в Професионална гимназия по транспорт се проведе училищния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Състезанието бе проведено в четири кръга:

  • Решаване на тест по Безопасност на движението по пътищата
  • Решаване на технически тест, съдържащ въпроси от Общо  устройство на автомобила, Експлоатация и диагностика на автомобила и др.
  • Майсторско управление на лек автомобил по зададено трасе.
  • Изпълнение на практически задания.

Регламентът на състезанието провокира учениците да демонстрират своите умения и компетентности, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата, както и да покажат формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества – комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип.

В етапите на състезанието се включиха  ученици от 10, 11 и 12 клас. След обобщение на резултатите от четирите кръга на състезанието бе избран отборът на ПГ по транспорт, който ще се представи на Регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в гр. Шумен. Етапите на състезанието бяха оценявани от комисии, включващи преподаватели, представители на бизнеса и на ИА ”Автомобилна администрация”, ученици от ПГ по транспорт.

Участниците се представиха отлично. Да пожелаем на отборът успех и достойно представяне!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари