Награждаване на малките победителите в конкурса „Готови за училище!“

0
Цел на конкурса за детска рисунка „Готови за училище!“ е да  ...
Цел на конкурса за детска рисунка „Готови за училище!“ е да ...

С церемония по награждаване на малките победителите в националния конкурс за детска рисункаГотови за училище!“, на 8 юли 2015 г. от 14:00 часа в градинката „Кристал“, гр. София, фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) ще приключи първата година от проект със същото име. Проектът „Готови за училище 2014-2015 г.“ бе изпълнен от ТСА и 23 партньорски неправителствени организации в цялата страна.

Той ще продължи и през следващата учебна година и цели да установи кои са икономически най-ефективните мерки за повишаване на посещаемостта в детска градина на деца от крайно бедни и уязвими общности. В рамките на “Готови за училище 2014-2015 г.” бе подпомогнато посещението на детска градина за над 4,400 деца на възраст между 3 и 6 години.

Цел на конкурса за детска рисункаГотови за училище!“ е да започне широк обществен разговор за ефективността на инвестициите в ранното детско образование като средство за преодоляване на трайната бедност, както и да обърне внимание на предизвикателствата при осигуряване на достъп до ранно детско образование за най-бедните граждани на България.

Редовното участие в ранното образование на децата от бедни общности оказва дългосрочно влияние не само върху резултатите в учебната система, но и върху качеството им на живот. В крехката възраст от 3 до 6 години, едва 45% от децата в неравностойно положение у нас са включени в образователната система.

В националния конкурсГотови за училище!“ участват деца от подготвителни групи в детските градини, в които се изпълняват дейностите по едноименния проект. На регионалния кръг на конкурса, който приключи на 1 юли и се организира от партниращите на ТСА неправителствени организации, бяха излъчени 42-ма победители от 127 общини в цяла България. В началото на месец юли жури ще отличи победители на национално ниво в две категории - 5 годишни и 6 годишни.

Наградите представляват комплекти за училище, илюстрирани детски приказки, занимателни игри и други. Авторите на всички отличени на регионално ниво творби ще получат комплекти за рисуване.

Рисунките на победителите, фотографии на децата, обхванати по проекта, както както и личните истории на семействата и учителите им, ще бъдат събрани в изложба на открито, която може да се разгледа от 1 до 14 юли в градинката „Кристал“, гр. София.

На събитието на 8-ми юли ще присъстват приятели и посланици на каузата – общественици, представители на държавни институции и партньорски неправителствени организации, деца от проекта и техните родители и учители, медии. Най-малките гости на церемонията ще могат да се порадват на три различни забавни ателиета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари