Наградиха полицай, спасил хора от горяща сграда в село Коларово

1
Младшият инспектор и колегите му получиха  пет пистолета „Валтер“ и седем електропреносими пистолета „Тейзър“
Младшият инспектор и колегите му получиха пет пистолета „Валтер“ и седем електропреносими пистолета „Тейзър“ Снимка: ОДМВР - Благоевград

Младшият инспектор и колегите му получиха пет пистолета „Валтер“ и седем електропреносими пистолета „Тейзър“

Днес в ОДМВР - Благоевград за постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, както и за съществен принос за издигане на авторитета на областната дирекция с начина си на работа заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ - III степен на Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в РУ-Петрич.

На 2 март около 14:00 часа, мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е на работа в приемната на село Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищна сграда на общината, в която са настанени социално слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя към мястото на инцидента. По пътя го застига млад мъж, учител по физическо възпитание в местното училище, и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Младши инспектор Кимов преценява за минути обстановката и без колебание и заедно с учителя влизат в сградата, като успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Междувременно пристигналият на място екип на пожарната служба предприема гасителни действия и оказва първа помощ на пострадалата, съобщиха от ОДМВР - Благоевград.

Освен почетната награда за служителя Кимов, като израз на положителната оценка за постигнатите високи резултати при изпълнение на служебните задължения от заместник – министър Ганчев бяха връчени пет служебни пистолета „Валтер“ и седем служебни електропреносими пистолета „Тейзър“ на полицейски служители от ОДМВР - Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    Някой да ми обясни какво значи електропреносим пистолет, мамка му и мисирки загубени!:))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари