"Наградиха" лекари с условни присъди след смърт на дете

0
2 години "лишаване от свобода", отложени с 4 годишен изпитателен срок, за трима лекари
2 години "лишаване от свобода", отложени с 4 годишен изпитателен срок, за трима лекари

Варненският окръжен съд произнесе условни присъди - 2 години "лишаване от свобода", отложени с 4 годишен изпитателен срок, за трима лекари.

Присъдите са 5 години след смъртта на 2 годишния Данаил Донев от Варна, починал няколко дни след операция в болница "Света Марина".

Според съда медиците са допуснали немарливо изпълнение на лекарския си дълг и причинили смъртта на малкия Дани, съобщиха от Апелативния съд в морската столица.

Съдът призна за виновни педиатъра д-р Мехмед Алиев от болница "Св. Анна", на хирурга д-р Николай Неделчев и на д-р Петър Костадинов - лекар от приемното спешно педиатрично отделение към Първа детска клиника на "Св. Марина" за допуснатите от тях нарушения на Наредба 16 за организацията на болничната медицинска помощ в държавните болнични заведения и на Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на болницата.

Нарушенията са свързани с действията на лекарите по незабавното осигуряване на животоспасяващи дейности и процедури, в т.ч. и на консултации при спешни случаи. 

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари