Наградиха бронзовите медалисти в Балканиадата по информатика

0

Зам.-кметът Наталия Кръстева награди бронзовите медалисти в 23-то издание на Балканската олимпиада по информатика, домакин на която беше Русенски университет „Ангел Кънчев“. Г-жа Кръстева поздрави всички ученици в състезанието, като честити успеха на победителите. На младежите, които не са успели да завоюват медали, пожела да продължават да следват мечтите си, за да могат догодина да покажат по-добри резултати и да надминат тазгодишните победители.

Сред официалните гости бяха още чл.-кор. проф. дтн инж. Христо Белоев – ректор на РУ „Ангел Кънчев“, началникът на РИО – Русе г-н Димитър Райнов, г-жа Силвия Кънчева – държавен експерт от МОН, гл. ас.  Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и др.

В тазгодишното издание на Балканиадата по информатика 50 участници от всичките 11 балкански страни се състезаваха, като демонстрираха уменията си да създават алгоритми, които да програмират по най-бърз начин. В Балканиадата България участва с два национални отбора и още един русенски отбор.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари