Наградиха 99 ученици с изявени дарби в Русе

2

На официална церемония в Доходното здание бяха наградени всички 99 ученици с изявени дарби за отличните си постижения през миналата година

„Вие сте гордостта и добрият пример на Русе и русенци. Останете такива!“, поздрави ги кметът на Община Русе Пенчо Милков преди връчването на официалните грамоти.

През миналата година Община Русе осигури допълнително материално стимулиране на 89 възпитаници на русенските училища. То бе предоставено за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални нива, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

Още 10 деца са били отличени с едногодишна стипендия в размер на 135 лв. месечно. От тях трима ученици са от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ - Русе, четирима от Математическа гимназия „Баба Тонка” - Русе, двама от Средно училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ и един ученик от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ - Русе.

Те са завоювали следните призови места: Първо място на Националната олимпиада по история и цивилизация, Първо място на Националната олимпиада по испански език, две първи места на Националното ученическо състезание по авиомоделизъм, Първо място на Държавното първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие, Първо място на Националния шампионат по хвърляне на копие – девойки под 18 г., Второ място-Национален кръг на олимпиада по руски език, Трето място на Националната олимпиада по физика, Трето място на Националния литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ и Трето място в Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    dgd
    99 ученици са наградени ?! Това какъв процент от всички е? 50 ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари