Нагъл Кмет: Бих си купил и совалка

1
Кметът на Балчик кара кола за 150 000 лева, платена от жителите на общината
Кметът на Балчик кара кола за 150 000 лева, платена от жителите на общината

"Защо не?". Така кметът на Балчик Николай Ангелов отговори на въпрос на Васил Иванов от Нова ТВ- би ли си купил совалка? Ангелов е рекордьор с най-скъпата кола сред кметовете у нас, закупена през последния мандат. Той кара БМВ за колосалните 150 хил. лв.

"Не ми е неудобно да карам такава кола. Тя е с добра динамика. Колата е важна при водене на преговори", обяви Ангелов. И попита - защо президентът на САЩ има самолет?

Според градоначалника, за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил. В обществена поръчка били посочени характеристиките на точно определен автомобил.

Сред екстрите на колата БМВ е мултифункционален кожен волан с бутони за смяна на скоростите. „Въобще не смятам, че е неморално, това дава възможност за по-голяма динамика на автомобила", обясни с усмивка Ангелов.

Според него, това говори добре за общината. На фона на скъпите возила на местните кметове, беше показана и колата на градоначалника на близкия румънски град, която е за скромните 6000 евро.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари