Надзиратели готвят нови протести

1
Натовареният им график засега пречи да насрочат дата
Натовареният им график засега пречи да насрочат дата

Натовареният им график засега пречи да насрочат дата

Синдикалната организация на служители в затворите в България започна кампания в защита на своя колега, който според тях е неправомерно уволнен. Те разпънаха плакати „Не на страха“ по време на благотворителен футболен турнир в Стара Загора и обявиха, че се готвят за нови протести, този път пред Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), предава БНР.

Кампанията „Не на страха“ започна в Стара Загора по време на традиционния благотворителен футболен турнир, организиран от синдиката на служители в затворите в България в помощ на техни колеги.

Този път те събираха средства за лечение на съпругата на техен колега, както и в помощ на Емил Велков, синдикален член, който според тях е уволнен заради активното си участие в досегашните протестите за по-добри условия за работа.

Иван Коцев, председател на синдикалната организация в Стара Загора определи уволнението като пряка репресия срещу организацията им.

Самият Емил Велков смята да потърси правата си в съда.

Мотивите за освобождаването ми бяха, че съм махал с ръка видимо на камерата, за да затворят колегите уличното платно, което се намира пред Централния софийски затвор“, обясни Велков.

Ясен Тодоров, председател на управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България обяви, че се готвят нови протести за подобряване на условията на труд и в защитна на уволнения им колега.

Започваме организация за нов протест. Той ще се състои пред Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София. Друго основно искане беше преразглеждане на стария режим на работа, включващ 24-часов режим на работа. Не могат да изчистят колегите отпуските си. Имат над 50 хил. дни неизползван отпуск. Имаме проблеми с корупция, с опорочените конкурси в ГДИН, от друга страна имаме проблем със средствата за постигнати резултати“, каза Тодоров.

Натовареният график на надзирателите и трудностите да отсъстват от работа засега пречи на организаторите да насрочат дата на протеста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари