Надеждни ли са системите на КАТ и МВР?

0
Какви са трудностите при плащане на глобите на пътя?
Какви са трудностите при плащане на глобите на пътя? Видео: БНТ

Ще успее ли вътрешното министерство да реализира на практика приетите на първо четене промени в Закона за движението по пътищата?

За това спориха депутатите Георги Свиленски от БСП и Станислав Иванов от ГЕРБ, предава БНТ.

Идеята на управляващите е съставените актове и глоби да могат да бъдат плащани на място чрез ПОС-терминали в патрулните коли. Какви обаче ще са трудностите?

Георги Свиленски - депутат от БСП за България, зам.-председател на Комисията по транспорт: "Информационните системи все още, включително и на КАТ, и на МВР, не са достатъчно надеждни. Има много случаи, в които имаш наказателно постановление, имаш плащане, платил си си, имаш бордерото, с което си платил, но в системата на КАТ това не е отчетено."

Станислав Иванов - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по транспорт: "Не съм съгласен с г-н Свиленски. За три вида нарушения има възможност за електронно плащане в момента в КАТ. Тези три нарушения трябва да бъдат упоменати точно, не само да се упомене автомобилът, ЕГН-то и водачът, който е извършил нарушението, но трябва да се отнесе към вида нарушение, за което се дължи тази глаба. Оттам идва разминаването в КАТ, но се работи по това."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари