Надежда Нейнски: Руският посланик трябва да бъде извикан заради случая с журналиста Христо Грозев

0
Ще бъде много унизително за България, ако подмине случващото се с мълчание, подчерта бившият външен министър
Ще бъде много унизително за България, ако подмине случващото се с мълчание, подчерта бившият външен министър

Ще бъде много унизително за България, ако подмине случващото се с мълчание, подчерта бившият външен министър

"България не трябва да подминава случая с Христо Грозев с мълчание и трябва да извика руския посланик у нас". Това заяви в студиото на NOVA бившият външен министър Надежда Нейнски, коментирайки случая на разследващия журналист, който беше обявен за федерално издирване от Москва.

"Това е част от политиката на сплашване, която Русия води не само спрямо опозицията в собствената си страна, но и срещу чужди граждани и журналисти, които си позволяват да казват истината. А истината не е на особена почит сред държавното ръководство в Москва и тя няма как да има успешна пропагандна машина, ако има хора като Христо Грозев, които разобличават това, което Русия прави", категорична е Нейнски.

По думите ѝ българската държава трябва да реагира остро на опита за сплашване и саморазправа с един журналист, който върши своята работа. „Ще бъде много унизително за България, ако подмине този случай с мълчание. Мисля, че трябва да бъде извикан руският посланик и да бъде дадена гласност на случая в европейските институции”, подчерта тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Бранник
    С комунистите се действа само по комунистически ! Иначе те са като метастазите и пак почват да лаят !
  • 3
    5
    🌹🌹🌹
    Споко бе Надеждо, да чуем първо каква каша е забъркал Грозев.Едва ли е толкова свестен
  • 4
    4
    йсакк
    А защо не изгонихте сащническия посланик, като сащнически войски окупираха мирни граждани в България?! Помните случая... натръшкаха гражданите по земята, а сащническите агресори бяха с автомати!
  • 1
    3
    Да не се гъбаркаме ...
    Имаше един виц за мравката и слона. Кого си мисли Надето, че ще уплаши? Там разведките ще се оправят помежду им и без политическите простотии. Никой не знае истината и кой колко е затънал в калта. Като пък, ако толкова много е загрижена Лепа Наде да направи на Путин една свирка и готово ...
  • -1
    2
    Внимавайте какво пишете
    по темите за Русия , за да не изпаднете в ситуация като тази на Христо Грозев !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари