Надежда Йорданова: Вярвам, че вотът на недоверие няма да мине

0
ДПС не участва в правителството, заяви депутатката от ПП-ДБ
ДПС не участва в правителството, заяви депутатката от ПП-ДБ Видео: NOVA

Мнозинството, което подкрепя правителството в парламента понякога работи трудно, каза тя

Израел е в ситуация на война, официално обявена днес. Това означава, че за пръв път от 50 години дори в размирната ивица Газа имаме безпрецедентна ситуация. А у нас има внесен първи вот на недоверие към кабинета от опозицията. Събитията коментира Надежда Йорданова, ПП-ДБ.

Аз вярвам, че вотът на недоверие няма да мине и ние в петък следобед ще продължим да имаме кабинет с премиер Николай Денков”, посочи тя и добави: „Вярвам, че останалите политически сили ще бъдем отговорни особено в тези все по-трудни времена и ще запазим стабилно управление на страната”, предаде NOVA.

Безспорно това, че Израел обяви война е една тревожна новина. Необходимо е цялата международна общност, включително и България, да положи усилия напрежението да се намали. Защото намирането на мирно решение е най-добро за всички страни, включително и за палестинците. Това, което направи „Хамас” е осъдително и абсолютно неприемливо в 21 век. Струва ми се, че правителството действа адекватно. Положи усилия на първо време да се погрижи за сигурността на българските граждани и тези, които имат нужда да се върнат в България”, заяви Йорданова.

Относно това дали ще има кабинет на ПП без подкрепата на ДПС тя посочи, че настоящият кабинет е единствения възможен в ситуацията.

Това е едно правителство, което беше формирано след тежки разговори, а мнозинството, което подкрепя правителството в парламента понякога работи трудно. Но по други, включително евроатлантическите въпроси, мнозинството работи спокойно и стабилно. Тези въпроси са подкрепени и от ДПС. Те подкрепят и предстоящите изменения в Конституцията. Това са обективности, които трябва да отчитаме. Същевременно ДПС не участва в правителството”, добави Йорданова.

За вероятността да се разпадне кабинета, ако ДПС оттегли подкрепата си, Йорданова съобщи, че вижда отговорни политици в парламента и споровете по детайли или политики, няма да доведат до падане на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари