Надежда Йорданова: Трябва да бъде спряна процедурата за избор на главен прокурор

0
По отношение на избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, тя подчерта, че изцяло подкрепя действията и решенията на министъра на правосъдието
По отношение на избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, тя подчерта, че изцяло подкрепя действията и решенията на министъра на правосъдието Снимка: БНТ

По отношение на избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, тя подчерта, че изцяло подкрепя действията и решенията на министъра на правосъдието

През натрупаните през годините противоречия и антагонизъм между политическите сили изграждането на мостове на доверие и изграждането на механизми за съвместна работа, въпреки липсата на доверие, изисква време", така отговори на въпрос за коалиционно споразумение между ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ Надежда Йорданова, зам.-председател на "Продължаваме Промяната - Демократична България", в "Още от деня" по БНТ.

Тя посочи, че позицията на тяхната парламентарна група е добре е да има подписан документ, който да гарантира поемането и изпълнението на ангажиментите.

"Аз мисля, че е в интерес на всички е да има ясни ангажименти и ясни механизми за тяхното изпълнение", заяви Йорданова.

По отношение на избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, тя подчерта, че изцяло подкрепя действията и решенията на министъра на правосъдието Славов. Поясни, че в момента се готви оспорване на избора на Сарафов като временно изпълняващ длъжността.

На въпрос трябва ли да бъде спрян изборът на главен прокурор Надежда Йорданова поясни, че в Конституционния съд са образувани две дела и двете искания са допуснати - едно за обявяване на противоконституционност на определени разпоредби в Закона за съдебната власт, а другото - искане за тълкуване на Конституцията.

"Струва ми се, че в този случай Пленумът на ВСС е добре да приложи една разпоредба от АПК, която казва, че при висяща административна процедура и при оспорени приложими законови норми административният орган може да спре процедурата. Мисля, че трябва да бъде спряна процедурата и най-вече, че това ще даде възможност да се проведе процедурата по конституционните промени", каза Йорданова, която е и бивш правосъден министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари