Надежда Йорданова: Нови избори са по-лош вариант

0
Правителството ще продължи да действа с пълна скорост
Правителството ще продължи да действа с пълна скорост Снимка: БТА

Правителството ще продължи да действа с пълна скорост, докато парламентът не реши друго

Така министърът на правосъдието Надежда Йорданова коментира актуалната политическа ситуация в страната.

"Имам ясна програма до края на годината. Коалицията е трудна. Но нови избори са по-лош вариант. Трябва да се подходи със смирение", коментира Йорданова.

Тя посочи, че министерството има някои бележки по внесените от “Продължаваме промяната” текстове по закона за борба с корупцията и правомощията на ресорната комисия. Част от корекциите са взети предвид.

Според Йорданова по-важно е първо да бъдат приети текстовете, касаещи структурата на комисията и след това да се премине към правила за избор на председател.

Една от идеите в законопроекта е възможността отказите на прокуратурата да образува разследване да бъдат обжалвани от новата комисия за борба с корупцията директно пред съда. Според Йорданова това трябва да стане в синхрон с решението на съда по правата на човека в Страсбург по делото “Колеви срещу България”, в което има препоръки по тази насока.

Колкото до идеята инспекторите в новата комисия да имат разследващи правомощия, Йорданова посочи, че това не е новост. Според нея са нужни повече гаранции при упражняване на тези функции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари