Над 5 000 души се насладиха на ледените скулптури в „Ruse Ice Fest 2014“

0

И петимата участници в „Ruse Ice Fest 2014“ бяха отличени за своите ледени скулптури. Това стана днес на нарочна церемония, която започна в 12.00 часа. Руслан Коровков от Русия, Дилън Корбет от Канада, Луис Рибалта Кома-Крос и Хуан Карлос от Испания получиха сертификати и стауетки, а Виктор Царски от Русе заслужи и специалната награда на Община Русе. Дилън Корбет беше отличен от фондацията „Русе – град на свободния дух“, а Хуан Карлос Мартинес взе наградата на публиката.

Леденото ателие на „София айс“ пък беше подготвило още една изненада за русенци. Тя беше на ледения бар – два огромни лотосови цвята от лед, а най-голямата атркация беше халбата, специално изработена за кмета, с гравирана буква „К“ върху нея.

Пламен Стоилов с охота я предостави на всеки, който искаше да я докосне и да се фотографира с нея. 

Преди награждаването, от 11.30 часа организаторите на феста бяха подготвили ледени игри за деца, а от 17.30 часа започва концертът на младежите от рок група „Анекдот“. Леденият бар пък ще продължава да функционира до края на декември.

Снощи, отново от 17.30 часа, започна концертът на струнен квартет „Интро“. Той събра много русенци, както и всички събития в рамките на ледения фестивал. На силен интерес се радваха и творците, които все още работеха по ледените си фигури под светлината на нарочно поставените силни прожектори. 

От местната управа днес съобщиха, че досега „Ruse Ice Fest 2014“ е посетен от над 5 000 души. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари