Над 400 двойки се включиха в „Русе Оупън 2018“

0
Двойки от Топ 50 в света участваха в турнира по спортни танци в Русе
Двойки от Топ 50 в света участваха в турнира по спортни танци в Русе

Марек Буреш - Анастасия Ермоленко от Чехия станаха победители в латинотанците на Международния турнир по спортни танци „Русе Оупън 2018“, кръг от световната ранглиста.

Техни подгласници са руснаците Михаил Коптев - Александра Атаманцева, които преди това спечелиха първото място в стандартните танци. От българите най-добре се представи двойката Костадин Вардев - Роберта Скудери, които станаха втори на стандарт, предаде Канал 3.

Над 400 двойки се включиха в двудневната надпревара в Русе, която набира все по-голям авторитет сред международните турнири.

"Tурнирът набира популярност и с всяка година става все по-посетим, което говори добре за организацията, за организаторите, за Българска федерация по спортни танци и за нашия град...Танцови двойки има от над 25 нации, което говори много добре за състезанието. Интересно е, че до няколко години ние си съобразявахме винаги датите с турнирите, които са преди нас и след нас...От миналата година започнах да получавам писма от организаторите, които да ме питат кога ще бъде нашият", каза Иван Деспотов, президент на БФСТ и организатор.

В състезанието участваха и двойки от Топ 50 в световната ранглиста, някои от които в момента са в първата петнайсетица. Те бяха оценявани от над 40 съдии с най-високия международен лиценз. Оценките за изпълненията на румба и пасо добле се даваха по новата система на Международната федерация с изписване на електронно табло.

"Има 9 двойки от първите 50 в световната ранглиста, това е впечатляваща бройка, което показва, че състезанието във финалните кръгове ще бъде много напрегнато. Двойките се борят за по-високи позиции и ще покажат много добри умения и качества на изпълнение…Качеството на изпълнителите е все по-високо и по-високо и толкова големият брой и на танцови двойки, и на съдии, показва, че "Русе Оупън" е станал един от най-хубавите и най-големите турнири в България и региона", заяви Владко Павлески, главен съдия на Международния турнир.

Публиката имаше възможност да види и най-добрите български танцови двойки, сред които и представители на домакините от клуб „Настроение“.

"Най-вече да поднесем на русенската общественост едно красиво зрелище, имаме много танцови двойки, които се състезават днес, танцуват цял ден. Все още не можем да мерим сили с тези двойки, които идват тук за участие, но независимо от това, когато се стремиш нагоре, отиваш нагоре", добави Деспотов.

Турнирът бе организиран от Българската федерация по спортни танци и клуб „Настроение“ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари