Над 40 моториста загубиха живота си от началото на годината

2
Да си моторист България е изключително опасно, отбелязаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи
Да си моторист България е изключително опасно, отбелязаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Да си моторист България е изключително опасно, отбелязаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

43-ма мотористи се загинали от началото на годината. По данни на статистиката инцидентите се случват най-често заради грешки на шофьорите на автомобили и неправилни маневри от тяхна страна. С несъобразена скорост се движат и някои от мотористите.

Инцидентите с мотористи тази година са повече, а причините са свързани не само с по-големия им брой, но и с грешки на шофьорите на автомобили и неправилни маневри от тяхна страна.

Подходящото време и неособено ниските температури дават възможност мотористите да се движат все още по пътищата.

"С подходяща екипировка винаги човек може да кара и на студа, за да е навън, на чист въздух. И още по-хубаво е, когато от всички тези хора ги срещаш по пътищата, да кажем, повечето от тях, с изключение на тези 30-40 човека, които са си отишли, да си ги видиш пак, нали, на мотора и следващия сезон. Моят приятел лично си замина това лято от превишена скорост, той катастрофира и загина", коментира Лилия Усойска от Сдружението на жените мотористи, предаде БНР.

Да си моторист България е изключително опасно, отбелязаха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

От една страна, някои от водачите на леки автомобили извършват неправилни маневри, с които застрашават другите участници в движението. А водачи на мотори превишават скоростта на движение, особено на правите участъци, казва Владимир Тодоров от Асоциацията и допълва, че в селата често се карат технически неизправни мотори:

"Моят съвет е първо към водачите - бъдете изключително внимателни, когато правите маневри. Винаги се оглеждайте в огледалата, винаги очаквайте, че внезапно може да се появи моторист. Самите мотористи да спазват правилата, да предвиждат това, че могат да се случат маневри."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Не,не,не..някой
    Всички мотористи на 90% нямат мяра и уважение е видно от булевардите в Русе поименно:Липник Хр.Ботев Плиска Цар Освободител Доростол Съединение Е 75 , Родина Рига и придунавски. Просто тоя народ е откачил Във въздуха има нещо,май газ.Забравих Никола Петков Поздам или Познан? Добре че дойде зима и моторите ги няма.Останаха таралясници и чипирани копърки консерви да дрънчат.Само внезапни целогодишни технически прегледи ще оправят работата със мобилни екипи,техника и полицаи със служители от ТИОСВ И ДАИ.Друг начин няма.И на място директно в движение,стоп и добър ден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари