Над 360 души от Русенско се регистрираха като хазартно уязвими лица

0
Регистърът не е публичен - достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП
Регистърът не е публичен - достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП Снимка: Dunavmost

Регистърът не е публичен - достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП

Над 360 души са подали заявление в офиса на НАП в Русе за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември миналата година досега. Това съобщи Николай Николаев - главен експерт по връзки с обществеността в офиса на НАП в Русе.

Той обясни, че ако към края на април тази година подадените заявления са били 203, то за месец и половина са нараснали със 78 процента. "Това показва, че кампанията "Отговорен хазарт" на НАП става все по-популярна в региона и гражданите търсят нейните възможности, за да преодолеят негативните последици от игрите на късмета", обяснява Николаев, цитиран от пресцентъра на приходната агенция.

Той припомни, че след двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.

"Регистърът на хазартно уязвимите лица е предназначен за всички, които смятат, че имат проблем с хазарта, както и за лицата, чието социално положение или равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост. Те могат да се впишат в "Регистър на уязвимите лица" с цел забрана или недопускането им до участие в хазартни игри. Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП", каза Николаев.

По думите му, за да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронната услуга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари